Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koog aan de Zaan

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Koog aan de Zaan resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Koog aan de Zaan.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €285 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Koog aan de ZaanHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1541
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Koog aan de Zaan

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalk op de lak van de auto? Veel woningeigenaren plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Zaanstad werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Koog aan de Zaan hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koog aan de Zaan?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Koog aan de Zaan. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Koog aan de Zaan heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Koog aan de Zaan

De waterhardheid van het drinkwater in Koog aan de Zaan bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-koog-aan-de-zaan-1541

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Calex Calex 11
 • Delta Duplex compact

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Koog aan de Zaan reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Koog aan de Zaan.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1700 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €800, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Koog aan de Zaan.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en direct modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €135 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Koog aan de Zaan?
De waterhardheid in Koog aan de Zaan is om en nabij de 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energierekening en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Koog aan de Zaan.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie