Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Assendelft

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Assendelft zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je praktische informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Assendelft.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als droge haren na een douchebeurt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid AssendelftTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1567
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Assendelft

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of aanslag op servies? Meer en meer mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Zaanstad zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Assendelft hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Assendelft?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Assendelft. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Assendelft ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. gunstig energieverbruik, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Assendelft

De waterhardheid van het water in Assendelft is 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-assendelft-1567

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA viseo
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWT AQA smart

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Assendelft voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Assendelft.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1800 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €2150 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Assendelft.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Open de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderCirca €780
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1150
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €110 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Assendelft?
De hardheid van het leidingwater in Assendelft bedraagt 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lager energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Assendelft.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie