Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westknollendam

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Westknollendam resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Westknollendam.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €255 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid WestknollendamHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1525
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Westknollendam

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Zaanstad zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Westknollendam gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westknollendam?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Westknollendam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Westknollendam kent een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Westknollendam

De waterhardheid van het water in Westknollendam is 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westknollendam-1525

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Kinetico Sumo 2

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Westknollendam verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westknollendam.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €710 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1275 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Westknollendam.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel installateurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Mechanische waterontharderRond de €850
Elektronische waterontharderC.a. €910
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €130 p/jaar
MontageCirca €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Westknollendam?
De hardheid van het kraanwater in Westknollendam bedraagt 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westknollendam.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie