Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Krommenie

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Krommenie maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Krommenie.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid KrommenieFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1561
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Krommenie

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of eindeloos schoonmaken? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Zaanstad vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Krommenie heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Krommenie?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Krommenie. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Krommenie ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Krommenie

De waterhardheid van het water in Krommenie is 6.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-krommenie-1561

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA smart C
 • North Star 11UD
 • Delta Arenal
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Krommenie reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Krommenie.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €820, excl. installatie. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1850 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Krommenie.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €1150
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €100 per 12 maanden
InstallatieC.a. €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Krommenie?
De hardheid van het kraanwater in Krommenie is plus minus 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Krommenie.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie