Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wormerveer

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wormerveer leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Wormerveer.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WormerveerHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1521
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wormerveer

Zit jij thuis ook met een droge huid en glascorrosie? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Zaanstad vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Wormerveer wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wormerveer?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wormerveer. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wormerveer heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wormerveer

De waterhardheid van het leidingwater in Wormerveer ligt op ong. 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wormerveer-1521

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Amysoft C-300
 • Halutec Domus DPS 600
 • Amysoft C-100
 • Ecowater ESM9 CE+

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wormerveer reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wormerveer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €810, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1775 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Wormerveer.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €70
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Waterontharder (elektrisch)Circa €1020
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €100 op jaarbasis
MontageVanaf €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Wormerveer?
De waterhardheid in Wormerveer is doorgaans 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wormerveer.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie