Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zaandam

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Zaandam heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Zaandam.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZaandamZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1505
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zaandam

Heb jij genoeg van huidirritaties en eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Zaanstad zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zaandam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zaandam?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zaandam. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zaandam heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zaandam

De waterhardheid van het drinkwater in Zaandam is 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zaandam-1505

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Twin
 • Hattem BLU B65
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GE-18C
 • Delta Simplex compact

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zaandam verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zaandam.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €70 voor magnetische ontharders tot meer dan €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders beginnen bij €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1250 en €2100 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Zaandam.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1070
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €145 per jaar
MontagekostenCirca €230
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zaandam?
De hardheid van het kraanwater in Zaandam ligt rond de 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zaandam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie