Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Westland resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Westland.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WestlandWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Westland

Ben jij ook klaar met een droge huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een goede waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Westland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Westland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westland?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Westland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Westland zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Westland

De waterhardheid van het leidingwater in Westland bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westland-2291

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • BWT Rondomat 100M
 • Delta Simplex compact
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westland verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Westland.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1450 en €2075 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Westland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €1080
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenC.a. €90 per jaar
MontagekostenRond de €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Westland?
De hardheid in Westland ligt rond de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie