Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Poeldijk

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Poeldijk resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Poeldijk.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PoeldijkHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2685
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Poeldijk

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Westland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Poeldijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Poeldijk?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Poeldijk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Poeldijk heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Poeldijk

De waterhardheid van het water in Poeldijk ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-poeldijk-2685

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • 038waterontharder Separaat 14
 • SoluCalc SoluCalc
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Poeldijk verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Poeldijk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €660 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1875 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Poeldijk.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten installatiebedrijven, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Elektronische waterontharderC.a. €1040
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudCirca €110 per jaar
InstallatiekostenCirca €190
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Poeldijk?
De waterhardheid in Poeldijk is plus minus 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Poeldijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie