Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Naaldwijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Naaldwijk resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Naaldwijk.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NaaldwijkWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Naaldwijk

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of glascorrosie? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Westland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Naaldwijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Naaldwijk?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Naaldwijk. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Naaldwijk heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Naaldwijk

De waterhardheid van het leidingwater in Naaldwijk ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-naaldwijk-2671

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Mini
 • Calex Calex 15L
 • Delta Onega duplex
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Calex Calex 11

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Naaldwijk verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Naaldwijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot wel €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1350 en €1875 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Naaldwijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Waterontharder (elektronisch)V.a €920
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €130 per 12 maanden
PlaatsingCirca €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Naaldwijk?
De hardheid van het leidingwater in Naaldwijk is ongeveer 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland komt uit op ongeveer 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Naaldwijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie