Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Voorschoten

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Voorschoten zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Voorschoten.
 • Dit kan leiden tot situaties als een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VoorschotenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode2251
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Voorschoten

Heb je in huis last van een irriterende huid of water met een vreemde smaak? Steeds meer huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In de gemeente Voorschoten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Voorschoten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Voorschoten?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Voorschoten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Voorschoten heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Voorschoten

De waterhardheid van het water in Voorschoten is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-voorschoten-2251

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Erie Maxima Eco20
 • General electric GE-18C
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Voorschoten verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Voorschoten.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €710, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1275 en €1950 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Voorschoten.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1170
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €115 per 12 maanden
MontageC.a. €225
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Voorschoten?
De hardheid van het water in Voorschoten is grofweg 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Voorschoten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie