Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ter Heijde

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ter Heijde zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Ter Heijde.
 • Dit kan zorgen voor situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Ter HeijdeTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2684
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ter Heijde

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Westland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ter Heijde heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ter Heijde?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ter Heijde. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ter Heijde heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ter Heijde

De waterhardheid van het drinkwater in Ter Heijde is ongeveer 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ter-heijde-2684

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Grande
 • Kinetico Essential
 • AEG 18 L
 • Kinetico Essential
 • Delta Duplex unit

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ter Heijde voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ter Heijde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1275 en €2125 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ter Heijde.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos specialisten, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Elektrische waterontharderV.a €1140
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €155 p/jaar
MontagekostenC.a. €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ter Heijde?
De hardheid in Ter Heijde schatten we op 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ter Heijde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie