Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leidschendam-Voorburg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Leidschendam-Voorburg resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Leidschendam-Voorburg.
 • Hierdoor ontstaan onder andere irritaties aan de huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €240 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Leidschendam-VoorburgHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Leidschendam-Voorburg

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Leidschendam-Voorburg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Leidschendam-Voorburg?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Leidschendam-Voorburg. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Leidschendam-Voorburg ontvangt een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Leidschendam-Voorburg

De waterhardheid van het drinkwater in Leidschendam-Voorburg ligt op ong. 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leidschendam-voorburg-2271

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 400
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Euro Twin 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leidschendam-Voorburg verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Leidschendam-Voorburg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot een slordige €2250 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €710, excl. installatie. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1875 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Leidschendam-Voorburg.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten monteurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Mechanische waterontharderVanaf €670
Elektronische waterontharderVanaf €1110
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €150 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Leidschendam-Voorburg?
De hardheid van het water in Leidschendam-Voorburg ligt rond de 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leidschendam-Voorburg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie