Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijswijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10.36 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Rijswijk heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH in Rijswijk.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €335 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid RijswijkWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2285
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Rijswijk

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of glascorrosie? Veel mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Rijswijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Rijswijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rijswijk?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Rijswijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Rijswijk heeft een geschatte waterhardheid van 10.36. Concreet: hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rijswijk

De waterhardheid van het leidingwater in Rijswijk is ongeveer 10.36 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-rijswijk-2285

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Lubron Softstar Classic
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Bayard Tenera 22

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rijswijk voer je de dH waarde terug van 10.36 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rijswijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1225 en €1950 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Rijswijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Elektrische waterontharderBegint bij €990
Zout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €90 per beurt
PlaatsingRond de €180
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Rijswijk?
De hardheid van het kraanwater in Rijswijk schatten we op 10.36 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rijswijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie