Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Gravenzande

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in s-Gravenzande zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in s-Gravenzande.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld bittere thee en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid s-GravenzandeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2692
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen s-Gravenzande

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of strepen op de ramen? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In de gemeente Westland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in s-Gravenzande hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in s-Gravenzande?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in s-Gravenzande. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • s-Gravenzande heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in s-Gravenzande

De waterhardheid van het water in s-Gravenzande bedraagt circa 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-s-gravenzande-2692

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Calex Calex 11
 • Atag Descale 30
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie Softline Eco20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in s-Gravenzande minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in s-Gravenzande.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1850 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in s-Gravenzande.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Mechanische waterontharderC.a. €870
Elektronische waterontharderBegint bij €1160
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenCirca €95 per beurt
MontageCirca €190
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in s-Gravenzande?
De hardheid van het kraanwater in s-Gravenzande is om en nabij de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in s-Gravenzande.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie