Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wassenaar

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Wassenaar leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Wassenaar.
 • Hierdoor ontstaan problemen als strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WassenaarHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
Gem. Gasverbruik M31960 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wassenaar

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Wassenaar kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wassenaar hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wassenaar?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wassenaar. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wassenaar heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wassenaar

De waterhardheid van het water in Wassenaar bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wassenaar-2241

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Erie IQsoft Eco26
 • Atlantis AT210
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wassenaar verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wassenaar.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot wel €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wassenaar.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en direct installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Mechanische waterontharderRond de €880
Elektrische waterontharderVanaf €1180
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 op jaarbasis
MontageRond de €175
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wassenaar?
De hardheid van het water in Wassenaar is om en nabij de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wassenaar.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie