Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kwintsheul

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Kwintsheul heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Kwintsheul.
 • Hierdoor ontstaan onder andere geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid KwintsheulHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2295
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kwintsheul

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Westland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kwintsheul wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kwintsheul?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kwintsheul. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kwintsheul kent een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Kwintsheul

De waterhardheid van het drinkwater in Kwintsheul bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kwintsheul-2295

Bekende modellen en merken

 • Kinetico 2020C HE
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Delta Ontario duplex
 • Bayard Tenera 28

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kwintsheul verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kwintsheul.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €700, excl. installatie. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1325 en €1950 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Kwintsheul.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Elektrische waterontharderRond de €1000
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €95 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Kwintsheul?
De hardheid van het water in Kwintsheul is plus minus 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kwintsheul.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie