Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Honselersdijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Honselersdijk leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Honselersdijk.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HonselersdijkFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2675
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Honselersdijk

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en strepen op je ruiten? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Westland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Honselersdijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Honselersdijk?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Honselersdijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Honselersdijk ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager energieverbruik, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Honselersdijk

De waterhardheid van het water in Honselersdijk bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-honselersdijk-2675

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Mini+
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • North Star 9UD
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Delta Isera

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Honselersdijk reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Honselersdijk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders starten bij €650, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1650 en €2150 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Honselersdijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €105
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Elektronische waterontharderCirca €1190
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €85 per beurt
InstallatieC.a. €170
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Honselersdijk?
De hardheid in Honselersdijk is grofweg 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, fris kraanwater, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Honselersdijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie