Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasdijk

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Maasdijk zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Maasdijk.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €265 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MaasdijkZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2676
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Maasdijk

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Westland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Maasdijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Maasdijk?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Maasdijk. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Maasdijk kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Maasdijk

De waterhardheid van het water in Maasdijk ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-maasdijk-2676

Interessante installaties

 • Mooiwater Compact
 • Delta Garona
 • BWT Rondomat 100M
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Kinetico Premier Compact HE

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maasdijk minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maasdijk.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €830 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1125 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Maasdijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderV.a €800
Elektronische waterontharderV.a €970
Tabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €155 per jaar
MontagekostenVanaf €220
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Maasdijk?
De hardheid van het kraanwater in Maasdijk is ongeveer 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Maasdijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie