Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wateringen

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Wateringen heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Wateringen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WateringenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wateringen

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen en/of bittere smakende thee? Steeds meer huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Westland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Wateringen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wateringen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wateringen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wateringen heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wateringen

De waterhardheid van het leidingwater in Wateringen is ongeveer 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wateringen-2291

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Judo MultiSoft 2P
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Calex Calex 11

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wateringen verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wateringen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €730 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1250 en €2025 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wateringen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Mechanische waterontharderRond de €890
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1030
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wateringen?
De waterhardheid in Wateringen is gemiddeld 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wateringen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie