Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Utrechtse Heuvelrug

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.10 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Utrechtse Heuvelrug zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.10 dH in Utrechtse Heuvelrug.
 • Dit kan zorgen voor onder andere een droge huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €345 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Utrechtse HeuvelrugHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Utrechtse Heuvelrug

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Utrechtse Heuvelrug heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Utrechtse Heuvelrug?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Utrechtse Heuvelrug. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Utrechtse Heuvelrug heeft een waterhardheid van 5.10. Samengevat: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Utrechtse Heuvelrug

De waterhardheid van het leidingwater in Utrechtse Heuvelrug bedraagt ongeveer 5.10 dH. Dit betekent dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-utrechtse-heuvelrug-3959

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM9 CE+
 • BWT Rondomat 50M
 • SoluCalc SoluCalc
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Utrechtse Heuvelrug minimaliseer je de dH waarde van 5.10 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Utrechtse Heuvelrug.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €2025 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1775 incl. installatie. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Utrechtse Heuvelrug.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €810
Elektrische waterontharderV.a €1100
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €95 per beurt
MontagekostenVanaf €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Utrechtse Heuvelrug?
De hardheid van het leidingwater in Utrechtse Heuvelrug ligt rond de 5.10 dH. De waarde in de provincie Utrecht is doorgaans 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Utrechtse Heuvelrug.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie