Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Doorn

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Doorn zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 5.10 dH in Doorn.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DoornHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Doorn

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming of kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Doorn gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Doorn?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Doorn. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Doorn ontvangt een waterhardheid van 5.10. Dit houdt in zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Doorn

De waterhardheid van het drinkwater in Doorn is 5.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-doorn-3941

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Amysoft C-200
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Doorn verlaag je de dH waarde van 5.10 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Doorn.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1125 en €2025 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Doorn.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €60
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektrische waterontharderBegint bij €990
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €105 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Doorn?
De hardheid van het water in Doorn is ongeveer 5.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is plus minus 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Doorn.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie