Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woudenberg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Woudenberg resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je waardevolle info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.90 dH in Woudenberg.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WoudenbergWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Woudenberg

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of bittere thee en koffie? Meer en meer mensen kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Woudenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Woudenberg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Woudenberg?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Woudenberg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Woudenberg heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Woudenberg

De waterhardheid van het leidingwater in Woudenberg is ongeveer 5.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-woudenberg-3931

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • North Star Okosoft 35

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Woudenberg minimaliseer je de dH waarde van 5.90 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Woudenberg.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen bij €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1950 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Woudenberg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct experts, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektronische waterontharderV.a €1040
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenV.a €120 per 12 maanden
MontageC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Woudenberg?
De hardheid van het kraanwater in Woudenberg is plus minus 5.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woudenberg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie