Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rhenen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Rhenen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.50 dH in Rhenen.
 • Dit kan leiden tot problemen als een droge huid en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid RhenenFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31900 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rhenen

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of veel schoonmaakproducten nodig? Veel woningeigenaren bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Rhenen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rhenen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rhenen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rhenen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rhenen ontvangt een waterhardheid van 6.50. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rhenen

De waterhardheid van het leidingwater in Rhenen is 6.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rhenen-3911

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Hydrotense Seduction 22
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Hattem BLU B65
 • Delta Onega duplex

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rhenen reduceert je de dH waarde van 6.50 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rhenen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten bij €680 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie zit ergens tussen de €1300 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rhenen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderV.a €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1000
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €95 per jaar
MontageV.a €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rhenen?
De waterhardheid in Rhenen is plus minus 6.50 dH. De meting in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld via natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rhenen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie