Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amerongen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.10 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Amerongen leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.10 dH in Amerongen.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AmerongenWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3958
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Amerongen

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en bittere smakende thee? Meer en meer huishoudens installeren een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Amerongen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Amerongen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Amerongen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Amerongen heeft een gemeten waterhardheid van 5.10. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Amerongen

De waterhardheid van het water in Amerongen bedraagt circa 5.10 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-amerongen-3958

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Kinetico 2020C HE
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Watts OneFlow

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Amerongen reduceert je de dH waarde van 5.10 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Amerongen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €85 voor een magnetische ontharder tot wel €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €800, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1825 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Amerongen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €70
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €150 per jaar
PlaatsingskostenRond de €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Amerongen?
De hardheid van het leidingwater in Amerongen is plus minus 5.10 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Amerongen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie