Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Renswoude

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Renswoude leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.10 dH in Renswoude.
 • Dit kan leiden tot issues zoals droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid RenswoudeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34200 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Renswoude

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen en/of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Renswoude zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Renswoude hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Renswoude?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Renswoude. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Renswoude zit met een waterhardheid van 6.10. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Renswoude

De waterhardheid van het water in Renswoude is ongeveer 6.10 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-renswoude-3927

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Calex Calex 11
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Boshuis Duolux plus 400

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Renswoude reduceert je de dH waarde van 6.10 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Renswoude.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1875 inclusief plaatsing. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Renswoude.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)C.a. €690
Elektronische waterontharderCirca €960
Reinigingszout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 per jaar
MontageC.a. €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Renswoude?
De hardheid van het kraanwater in Renswoude schatten we op 6.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Renswoude.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie