Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maarsbergen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.10 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Maarsbergen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 5.10 dH in Maarsbergen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid MaarsbergenHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3953
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Maarsbergen

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Utrechtse Heuvelrug kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Maarsbergen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maarsbergen?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Maarsbergen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Maarsbergen heeft een waterhardheid van 5.10. Dat betekent zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Maarsbergen

De waterhardheid van het drinkwater in Maarsbergen ligt op ong. 5.10 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maarsbergen-3953

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Kinetico Sumo 1
 • Delta Simplex compact
 • Euro Combi 14 Fleck

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maarsbergen voer je de dH waarde terug van 5.10 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Maarsbergen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €760 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Maarsbergen.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel specialisten, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1060
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €160 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Maarsbergen?
De hardheid van het water in Maarsbergen is circa 5.10 dH. De waarde in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd middels geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Maarsbergen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie