Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maarn

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Maarn leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 5.10 dH in Maarn.
 • Dit kan leiden tot issues zoals glascorrosie en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MaarnFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3951
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Maarn

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep Hollanders en Belgen bestellen een professionele waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Maarn wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maarn?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Maarn. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Maarn zit met een waterhardheid van 5.10. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Maarn

De waterhardheid van het leidingwater in Maarn is 5.10 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maarn-3951

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Twin
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maarn reduceer je de dH waarde van 5.10 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Maarn.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen starten bij €730, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1200 en €1975 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Maarn.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel experts, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderCirca €960
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Maarn?
De hardheid van het water in Maarn bedraagt 5.10 dH. De meting in de provincie Utrecht is doorgaans 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Maarn.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie