Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeewolde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Zeewolde resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.20 dH in Zeewolde.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ZeewoldeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3894
Gem. Gasverbruik M31050 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid4.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zeewolde

Heb je last van droog haar na het douchen en onnodig veel schoonmaken? Veel huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Zeewolde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zeewolde heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zeewolde?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zeewolde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zeewolde heeft een geschatte waterhardheid van 4.20. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zeewolde

De waterhardheid van het water in Zeewolde is om en nabij de 4.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zeewolde-3894

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Erie Softline Eco30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zeewolde verklein je de dH waarde van 4.20 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zeewolde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €720, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €1850 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zeewolde.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en gratis modellen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektrische waterontharderCirca €980
Reinigingszout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €95 p/jaar
PlaatsingC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zeewolde?
De hardheid van het kraanwater in Zeewolde is circa 4.20 dH. De meting in de provincie Flevoland is grofweg 7.87 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zeewolde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie