Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overberg

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Overberg zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 5.10 dH in Overberg.
 • Dit kan zorgen voor problemen als een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OverbergTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Overberg

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en glascorrosie? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Utrechtse Heuvelrug vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Overberg gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Overberg?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Overberg. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Overberg zit met een waterhardheid van 5.10. Dit houdt in zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Overberg

De waterhardheid van het water in Overberg bedraagt circa 5.10 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-overberg-3959

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • North Star 9ED
 • Euro Combi compact 10
 • North Star 40UD

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Overberg minimaliseer je de dH waarde van 5.10 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Overberg.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €1925 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Overberg.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en vandaag nog modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Mechanische waterontharderVanaf €800
Elektrische waterontharderV.a €1150
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €85 per 12 maanden
MontagekostenCirca €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Overberg?
De hardheid in Overberg is grofweg 5.10 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere comfortabel douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Overberg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie