Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Driebergen-Rijsenburg

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Driebergen-Rijsenburg resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 5.10 dH in Driebergen-Rijsenburg.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Driebergen-RijsenburgTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3971
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Driebergen-Rijsenburg

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Utrechtse Heuvelrug opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Driebergen-Rijsenburg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Driebergen-Rijsenburg?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Driebergen-Rijsenburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Driebergen-Rijsenburg kent een waterhardheid van 5.10. Definitie: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Driebergen-Rijsenburg

De waterhardheid van het water in Driebergen-Rijsenburg is om en nabij de 5.10 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-driebergen-rijsenburg-3971

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Delta Duplex duet
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Remon Waterontharders Sava

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Driebergen-Rijsenburg voer je de dH waarde terug van 5.10 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Driebergen-Rijsenburg.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1175 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Driebergen-Rijsenburg.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis experts, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderRond de €780
Waterontharder (elektronisch)Rond de €940
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudCirca €150 p/jaar
MontagekostenBegint bij €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Driebergen-Rijsenburg?
De hardheid in Driebergen-Rijsenburg is grofweg 5.10 dH. De waarde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Driebergen-Rijsenburg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie