Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veenendaal

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Veenendaal heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.70 dH in Veenendaal.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals een irriterende huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid VeenendaalWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3904
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid6.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Veenendaal

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Veenendaal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Veenendaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Veenendaal?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Veenendaal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Veenendaal heeft een waterhardheid van 6.70. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Veenendaal

De waterhardheid van het leidingwater in Veenendaal bedraagt circa 6.70 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-veenendaal-3904

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Waterluxe Duo 25
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Aquarex IMP Pro 18
 • NoCalc NoCalc

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Veenendaal reduceert je de dH waarde van 6.70 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Veenendaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €740 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1575 en €1975 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Veenendaal.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektrische waterontharderBegint bij €1160
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenV.a €150 (jaarbasis)
MontageC.a. €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Veenendaal?
De hardheid van het water in Veenendaal bedraagt 6.70 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Veenendaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie