Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leersum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Leersum leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal tref je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 5.10 dH in Leersum.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LeersumHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3956
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31700 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Leersum

Ben jij ook klaar met een droge huid en bittere thee en koffie? Flink wat mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Utrechtse Heuvelrug opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Leersum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leersum?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Leersum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Leersum zit met een waterhardheid van 5.10. Dit staat voor zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Leersum

De waterhardheid van het leidingwater in Leersum is 5.10 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-leersum-3956

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Kinetico 2050C
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • BWT Bestsoft 11
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leersum verlaag je de dH waarde van 5.10 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Leersum.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €1875 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Leersum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderVanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1190
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractV.a €155 per beurt
InstallatieV.a €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Leersum?
De hardheid van het water in Leersum ligt rond de 5.10 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leersum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie