Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Scherpenisse

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Scherpenisse leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Scherpenisse.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid ScherpenisseWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4694
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Scherpenisse

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de gemeente Tholen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Scherpenisse hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Scherpenisse?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Scherpenisse. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Scherpenisse ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Scherpenisse

De waterhardheid van het leidingwater in Scherpenisse bedraagt circa 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-scherpenisse-4694

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Neva
 • Mooiwater Grande
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Mooiwater Mini
 • Euro Combi compact 10

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Scherpenisse verklein je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Scherpenisse.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €2050 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1150 en €2175 inclusief plaatsing. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Scherpenisse.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €105 (jaarbasis)
InstallatieV.a €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Scherpenisse?
De hardheid in Scherpenisse bedraagt 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Scherpenisse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie