Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergen op Zoom

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bergen op Zoom heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Bergen op Zoom.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Bergen op ZoomZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4616
Gem. Gasverbruik M31240 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bergen op Zoom

Heb je last van irritaties aan de huid of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Bergen op Zoom werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bergen op Zoom wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bergen op Zoom?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bergen op Zoom. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bergen op Zoom kent een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bergen op Zoom

De waterhardheid van het water in Bergen op Zoom is ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bergen-op-zoom-4616

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco26
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Digisoft EC-500
 • 038waterontharder Compact 14
 • Delta Onega duplex

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bergen op Zoom voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bergen op Zoom.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor magnetische ontharders tot zo’n €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €730 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1550 en €1775 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Bergen op Zoom.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €1170
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €130 op jaarbasis
InstallatieV.a €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Bergen op Zoom?
De hardheid van het water in Bergen op Zoom schatten we op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bergen op Zoom.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie