Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint-Annaland

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Sint-Annaland maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Sint-Annaland.
 • Dit kan leiden tot situaties als wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint-AnnalandWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Annaland

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Tholen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sint-Annaland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Annaland?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint-Annaland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Annaland heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint-Annaland

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Annaland ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-annaland-4697

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Tisa
 • Euro Combi compact 14
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Lubron Proline Classic

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Annaland voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Annaland.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €850 (zonder installatiewerk). Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €1875 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Sint-Annaland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €660
Elektrische waterontharderCirca €1200
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €100 per jaar
MontagekostenVanaf €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sint-Annaland?
De waterhardheid in Sint-Annaland bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Annaland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie