Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint-Maartensdijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Sint-Maartensdijk heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Sint-Maartensdijk.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-MaartensdijkZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4695
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Sint-Maartensdijk

Zit jij thuis ook met een droge huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Tholen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Sint-Maartensdijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Maartensdijk?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sint-Maartensdijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Maartensdijk heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sint-Maartensdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Maartensdijk is ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-maartensdijk-4695

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Ecowater ESM 11
 • Euro Combi compact 25
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Puricom Stratos UFW15

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Maartensdijk voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Maartensdijk.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten vanaf €840, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2125 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Sint-Maartensdijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €970
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €115 per jaar
MontagekostenBegint bij €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Sint-Maartensdijk?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Maartensdijk is grofweg 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Maartensdijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie