Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud-Vossemeer

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Oud-Vossemeer resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Oud-Vossemeer.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Oud-VossemeerHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oud-Vossemeer

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Tholen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oud-Vossemeer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oud-Vossemeer?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oud-Vossemeer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oud-Vossemeer heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oud-Vossemeer

De waterhardheid van het leidingwater in Oud-Vossemeer is ongeveer 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-vossemeer-4698

Populaire merken en modellen

 • SoluCalc SoluCalc
 • Erie IQsoft Eco12
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Hydrotense Seduction 16

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oud-Vossemeer reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oud-Vossemeer.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €740, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Oud-Vossemeer.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Elektrische waterontharderC.a. €1070
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €85 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Oud-Vossemeer?
De waterhardheid in Oud-Vossemeer is plus minus 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is grofweg 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oud-Vossemeer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie