Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stavenisse

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Stavenisse heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Stavenisse.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid StavenisseHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4696
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Stavenisse

Heb je in huis last van een irriterende huid of kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Tholen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Stavenisse hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Stavenisse?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Stavenisse. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Stavenisse heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Stavenisse

De waterhardheid van het leidingwater in Stavenisse bedraagt ongeveer 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stavenisse-4696

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Sava
 • Erie Maxima Eco15
 • Delta Arenal
 • Delta Domela
 • Amysoft C-100

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Stavenisse verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Stavenisse.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €140 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €780 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €2050 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Stavenisse.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderCirca €710
Elektrische waterontharderRond de €940
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €155 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Stavenisse?
De waterhardheid in Stavenisse ligt rond de 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stavenisse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie