Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Philipsland

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Sint Philipsland resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Sint Philipsland.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €265 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Sint PhilipslandTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4675
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint Philipsland

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Tholen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Sint Philipsland heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint Philipsland?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Sint Philipsland. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint Philipsland zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint Philipsland

De waterhardheid van het drinkwater in Sint Philipsland is om en nabij de 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-philipsland-4675

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Kama
 • Bayard Tenera 18
 • Calex Calex 22L
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Delta Duplex duet

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Philipsland minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint Philipsland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €650, zonder installeren. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1350 en €1725 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Sint Philipsland.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Waterontharder (elektronisch)Circa €960
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €130 per 12 maanden
InstallatieC.a. €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Sint Philipsland?
De waterhardheid in Sint Philipsland is grofweg 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint Philipsland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie