Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woensdrecht

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Woensdrecht leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Woensdrecht.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WoensdrechtWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Woensdrecht

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Woensdrecht opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Woensdrecht was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Woensdrecht?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Woensdrecht. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Woensdrecht heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Woensdrecht

De waterhardheid van het leidingwater in Woensdrecht ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-woensdrecht-4634

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco32
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Atlantis Krausen C100-E
 • General electric GXOF18KE
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Woensdrecht minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Woensdrecht.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €830 (zonder installatiewerk). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €2050 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterontharder in Woensdrecht.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Elektrische waterontharderBegint bij €920
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 p/jaar
MontagekostenV.a €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Woensdrecht?
De hardheid in Woensdrecht is plus minus 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan comfortabel douchen, fris kraanwater, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woensdrecht.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie