Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Poortvliet

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Poortvliet heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Poortvliet.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid PoortvlietWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4693
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Poortvliet

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de gemeente Tholen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Poortvliet wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Poortvliet?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Poortvliet. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Poortvliet ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Poortvliet

De waterhardheid van het water in Poortvliet is 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-poortvliet-4693

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Delta Escalda
 • BWT AQA life
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Amysoft E-200

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Poortvliet verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Poortvliet.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders starten bij €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Poortvliet.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig snel experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Elektronische waterontharderC.a. €1190
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €125 p/jaar
MontagekostenRond de €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Poortvliet?
De hardheid van het leidingwater in Poortvliet is ongeveer 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Poortvliet.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie