Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Puurs-Sint-Amands

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,03 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Puurs-Sint-Amands resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je nuttige info info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 9,03 dH in Puurs-Sint-Amands.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een irriterende huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Puurs-Sint-AmandsHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Puurs-Sint-Amands

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening of bittere smakende thee? Een toenemende groep Belgen lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Puurs-Sint-Amands hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Puurs-Sint-Amands?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Puurs-Sint-Amands. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Puurs-Sint-Amands heeft een waterhardheid van 9,03. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Puurs-Sint-Amands

De waterhardheid van het leidingwater in Puurs-Sint-Amands bedraagt circa 9,03 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-puurs-sint-amands-2870

Populaire merken en modellen

 • Euro Twin 10
 • Halutec Domus DPS 600
 • Remon Waterontharders Tisa
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Puurs-Sint-Amands reduceer je de dH waarde van 9,03 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Puurs-Sint-Amands.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders tot meer dan €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €1875 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Puurs-Sint-Amands.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos snel specialisten, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektronische waterontharderC.a. €1000
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €135 (jaarbasis)
MontageVanaf €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Puurs-Sint-Amands?
De waterhardheid in Puurs-Sint-Amands ligt op 9,03 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is ongeveer 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een zachte huid en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Puurs-Sint-Amands.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie