Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Breendonk

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,03 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Breendonk heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 9,03 dH in Breendonk.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €240 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BreendonkTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Breendonk

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Puurs-Sint-Amands werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Breendonk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Breendonk?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Breendonk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Breendonk heeft een gemeten waterhardheid van 9,03. Concreet: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Breendonk

De waterhardheid van het leidingwater in Breendonk is 9,03 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-breendonk-2870

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Breendonk verklein je de dH waarde van 9,03 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Breendonk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €730, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €1875 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Breendonk.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Elektronische waterontharderVanaf €920
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €150 per beurt
PlaatsingC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Breendonk?
De hardheid van het leidingwater in Breendonk bedraagt 9,03 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Breendonk.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie