Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Niel

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Niel leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,20 dH in Niel.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid NielWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteNiel
Postcode2845
Gem. Gasverbruik M33.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4050 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Niel

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal Vlamingen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Niel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Niel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Niel?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Niel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Niel heeft een waterhardheid van 11,20. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Niel

De waterhardheid van het drinkwater in Niel is 11,20 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-niel-2845

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi compact 20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Remon Waterontharders Neva
 • 038waterontharder Compact 10
 • Boshuis Duolux plus 400

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Niel reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €760.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Niel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €790 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1225 en €1925 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Niel.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1020
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €95 per beurt
InstallatiekostenC.a. €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Niel?
De hardheid in Niel is doorgaans 11,20 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Niel.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie