Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ruisbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,03 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ruisbroek leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,03 dH in Ruisbroek.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €255 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid RuisbroekTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ruisbroek

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkstrepen op ramen? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Puurs-Sint-Amands zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Ruisbroek heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ruisbroek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ruisbroek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ruisbroek zit met een waterhardheid van 9,03. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ruisbroek

De waterhardheid van het water in Ruisbroek bedraagt ongeveer 9,03 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ruisbroek-2870

Vaak geplaatste ontharders

 • Electrolux 18L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ruisbroek minimaliseer je de dH waarde van 9,03 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ruisbroek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €125 voor magnetische ontharders tot ruim €2025 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €730, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1600 en €2175 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ruisbroek.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Elektrische waterontharderRond de €1080
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudRond de €115 p/jaar
PlaatsingV.a €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ruisbroek?
De hardheid van het leidingwater in Ruisbroek ligt rond de 9,03 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ruisbroek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie