Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lippelo

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,03 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Lippelo zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,03 dH in Lippelo.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €350 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid LippeloWerkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2890
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lippelo

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en/of glascorrosie? Veel mensen kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Puurs-Sint-Amands vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lippelo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lippelo?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lippelo. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lippelo heeft een gemeten waterhardheid van 9,03. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lippelo

De waterhardheid van het water in Lippelo bedraagt ongeveer 9,03 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-lippelo-2890

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lippelo voer je de dH waarde terug van 9,03 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lippelo.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €770, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2225 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Lippelo.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €840
Waterontharder (elektronisch)V.a €1030
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €85 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Lippelo?
De hardheid van het kraanwater in Lippelo is circa 9,03 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lippelo.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere stookkosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie