Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Willebroek

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,02 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Willebroek maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 9,02 dH in Willebroek.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WillebroekWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode2830
Gem. Gasverbruik M33.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.6000 kWh
Gem. Waterhardheid9,02 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Willebroek

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een elektrische waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachter wasgoed en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Willebroek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Willebroek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Willebroek?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Willebroek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Willebroek ontvangt een waterhardheid van 9,02. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Willebroek

De waterhardheid van het leidingwater in Willebroek is ongeveer 9,02 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,02 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,69 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-willebroek-2830

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 10
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Electrolux 18L
 • Boshuis Duolux plus 150

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Willebroek verlaag je de dH waarde van 9,02 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Willebroek.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €840, excl. installatie. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €2125 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterverzachter in Willebroek.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1120
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €155 p/jaar
InstallatieCirca €240
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Willebroek?
De hardheid van het leidingwater in Willebroek is circa 9,02 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is plus minus 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Willebroek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie