Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oppuurs

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,03 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Oppuurs resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,03 dH in Oppuurs.
 • Dit kan leiden tot issues zoals glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per 12 maanden.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid OppuursHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2890
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oppuurs

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of aanslag op servies? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Puurs-Sint-Amands zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Oppuurs heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oppuurs?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Oppuurs. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oppuurs ontvangt een waterhardheid van 9,03. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oppuurs

De waterhardheid van het drinkwater in Oppuurs is 9,03 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-oppuurs-2890

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oppuurs verlaag je de dH waarde van 9,03 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oppuurs.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €720, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1500 en €2125 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Oppuurs.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1020
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudV.a €135 per jaar
MontagekostenBegint bij €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Oppuurs?
De hardheid van het kraanwater in Oppuurs is doorgaans 9,03 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oppuurs.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie