Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Amands

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,03 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Amands zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal lees je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 9,03 dH in Sint-Amands.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht functionerende apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-AmandsHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2890
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Amands

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalk op de lak van de auto? Flink wat huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Puurs-Sint-Amands vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Amands wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Amands?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Amands. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Amands kent een waterhardheid van 9,03. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Amands

De waterhardheid van het water in Sint-Amands bedraagt circa 9,03 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-amands-2890

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Amands minimaliseer je de dH waarde van 9,03 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Amands.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €2025 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Amands.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk snel vakmannen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Mechanische waterontharderV.a €650
Elektrische waterontharderV.a €970
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €150 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Sint-Amands?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Amands is circa 9,03 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is ongeveer 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Amands.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie