Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Liezele

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,03 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Liezele resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 9,03 dH in Liezele.
 • Dit kan leiden tot onder andere glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €240 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LiezeleFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid9,03 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Liezele

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en/of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de Belgen nemen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Puurs-Sint-Amands zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Liezele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Liezele?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Liezele. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Liezele heeft een waterhardheid van 9,03. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Liezele

De waterhardheid van het water in Liezele is om en nabij de 9,03 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,03 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,72 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-liezele-2870

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Liezele verklein je de dH waarde van 9,03 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Liezele.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen bij €690, excl. installatie. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1550 en €1850 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Liezele.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1120
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €100 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €220
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Liezele?
De waterhardheid in Liezele is om en nabij de 9,03 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Liezele.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie